Volg hier de bouw van Bommelwereld: ... Bekijk meerZie minder

- Likes: 6
- Shares: 0
- Comments: 0
Een stevig denkraam is wat de Bommelwereld nodig heeft, omdat anders de ont in de samenhoud slaat, vat je makker? ... Bekijk meerZie minder
This content isn't available right now
When this happens, it's usually because the owner only shared it with a small group of people, changed who can see it or it's been deleted.Geweldig!
Een mooi begin
Hubert Den Draak vaak denk ik aan jou, bij Bommel. En aan pa.
Mo
Ik hoop dat ik er gruwelijk naast zit, maar ik kan me niet voorstellen dat dat een succes wordt.
De Bommelzolder wil zijn nieuwste volgers bedanken! Leuk om jullie erbij te hebben!
Rolf Janssen, Peter De Boer
... Bekijk meerZie minder
Kijk, geschiedenis! Het drama van het eerste Bommelpretpark.
www.facebook.com/groups/toonder/permalink/10161151363408838/
... Bekijk meerZie minder
This content isn't available right now
When this happens, it's usually because the owner only shared it with a small group of people, changed who can see it or it's been deleted.
Dienstmededeling!
Betreft: Onkenhoutbeeldjes.
Op de jubileumdag van Museum de Bommelzolder op 11 juni hebben een aantal bezoekers beeldjes van de Onkenhoutserie besteld.
Al de bestellers hebben een brief van mij ontvangen dat de beeldjes kunnen worden afgehaald bij de Bommelzolder.
Mocht u een bestelling hebben gedaan en nog niets van mij hebben gehoord, bel of mail mijn dan even: 071 5804812 of info@bommelzolder.nl
Pim Oosterheert
... Bekijk meerZie minder
De beeldjes zijn geweldig mooi; heb net Ollie B. Bommel; Tom Poes en Wammes Waggel opgehaald; de beeldjes zijn genummerd en voorzien van certificaat
Toondertijd 129 wordt vanaf vandaag bij de MTVC leden bezorgd.
Het blad heeft 56 pagina’s, en het artikel met foto’s over het Bommelzolder-jubileum kon er niet meer bij, ondanks het tijdig inleveren van de kopij, binnen de vooraf gestelde deadline.
Omdat plaatsing van dit artikel in het decembernummer niet meer actueel zou zijn is het artikel ‘aanvullend’ opgenomen in deze
*********************************************************
‘VOOR’-PUBLICATIE artikel TOONDERTIJD 129:
“Viering van een kwart eeuw Museum De Bommelzolder”
Vele maanden aan voorbereiding waren eraan vooraf gegaan, maar 11 juni 2023 was het dan zo ver:
het jubileumevenement van ‘De Bommelzolder’ in de Rijswijkse Schouwburg. Het 20-jarig jubileum werd vijf jaar geleden ook al op deze locatie gevierd. En weer waren er meer dan 500 bezoekers, een uitverkocht huis, en weer was het een warme zomerdag.
De bezoekers werden in de foyer ontvangen met koffie/thee en een Heer Bommel of Panda chocolaatje (zie foto 1 en 2).
Martin Oosterheert, oudste zoon van Pim en Marian Oosterheert, presenteerde het programma (zie foto 3).
Prof. Dr. Herman Pleij opende het symposium. Hij is emeritus hoogleraar historische Nederlandse letterkunde. Op zijn bekende wervelende wijze van spreken besprak hij de hekserij in de Bommelsaga.
De volgende spreker volgens het programmaboekje, Ewoud Sanders, moest wegens familie omstandigheden helaas verstek laten gaan. De biograaf van Marten Toonder senior, Erik de graaf (foto 4), gaf vervolgens een fraaie beschrijving van het leven van de vader van Marten Toonder.
Na de pauze interviewde TV-maker en producent Robin Lutz uitgever en verzamelaar Hans Matla. Robin Lutz kennen wij van het boek en de film ‘Een heer vertelt’. Beide heren zochten Marten Toonder diverse keren in Ierland op. Marten Toonder’s oudste kleinkind, Irwin, schoof even later aan (foto 5). Irwin Toonder is in Ierland geboren en opgegroeid. Het interview ging verder over zijn vader Eiso Toonder.
In Toondertijd 128 (pag. 12-13) heeft u kunnen lezen over de bouw van Bommelwereld. Tijdens het symposium gaf ondernemer en eigenaar van vakantiepark Marveld Recreatie, Edwin Bomers, een presentatie van de plannen (foto 6). Museum De Bommelzolder gaat verhuizen naar een van de torens van Bommelstein en de opening van Bommelwereld verwacht Edwin Bomers voorjaar 2025.
In opdracht van stichting museum De Bommelzolder hebben Arnoud Alderlieste en Paul Verhaak het jubileumboek van De Bommelzolder samengesteld. Het is een monumentaal overzichtswerk geworden van alle boekillustraties van Marten Toonder en Phiny Dick (224 pagina’s). De samenstellers presenteerden het eerste exemplaar aan de kleinkinderen Irwin en Milou Toonder (foto 7).
Als dank voor hun werk aan het jubileumboek kregen Arnoud en Paul een nieuw Bommelbeeldje (foto 😎 uit de originele mallen van Onkenhout. Jan Onkenhout had in de jaren vijftig de figuren gemaakt van het miniatuurstadje Rommeldam in Oisterwijk. Tegen kostprijs (120 EUR) zijn de handgegoten en handgeschilderde beeldjes van de Rommeldamfiguren nog te bestellen bij de Bommelzolder. Op de foto: Hocus Pas (foto 9).
Het bestuur van de stichting museum De Bommelzolder werd vervolgens ook in het zonnetje gezet. Zij kregen een speciale boekuitgave van ‘Tom Poes en het giechelgas’. (foto 10).
Deze zwartwit ballonstrip (16 pagina’s) uit de Kleine Zondagsvriend was niet eerder in boekvorm verschenen. Henrieke Goorhuis maakte de omslagillustratie van ‘Het giechelgas’ en signeerde de kunstdruk hiervan (foto 11).
De oplage van dit boek is slechts 125 exemplaren. Voor 99 EUR is dit nog te koop bij de Bommelzolder. Beetje duur zult u misschien zeggen, maar de stichting moest ook de totaalbegroting van deze jubileumdag rond zien te krijgen.
Tot slot kreeg de oprichter en directeur van het museum, de inmiddels 80-jarige Pim Oosterheert, een bijzonder fraai uitgevoerd Liber Amicorum uitgereikt door zijn jongste zoon Edwin (foto 12).
Pim sprak de verwachting uit dat dit het laatste grote evenement van de Bommelzolder was en dat over twee jaar ‘Bommelwereld’ opengaat.
Vervolgens stroomde de foyer vol en vormden zich rijen voor de kassa’s waar het jubileumboek met grote korting aangeschaft kon worden (foto 13).
De Onkenhoutbeeldjes en de boeken ‘Was getekend, Marten & Phiny’ (jubileumboek) en ‘Tom Poes en het giechelgas’ zijn nog verkrijgbaar via: info@bommelzolder.nl
Arnoud Alderlieste
... Bekijk meerZie minder
Zeg nu zelf, jonge vriend: zoiets fijns horen we graag van een ander, dat scheelt weer opscheppen! ... Bekijk meerZie minder
Toch eens naar toe Amber 🥴👍
Leuk! ❤️
Marten Toonder. 2 mei 1912 - 27 juli 2005. ... Bekijk meerZie minder
Een topkunstenaar met een visionaire blik.
Bommelstein als bouwplaat! Wat een leuk idee van het 25-jarige Bouwplaten Bulletin! En een aardig karweitje nog hoor, met al die voorvaderlijke in- en uitstulpingen.
Het slot heeft hier en daar nog wat ragfijne afwerking nodig en zal daarna een plekje krijgen op de Bommelzolder.
... Bekijk meerZie minder
Het nauwlettend gimgommen binnen de lijntjes lijkt een aardig werkje voor een winderige en regenachtige zomernamiddag aan de Weipoortseweg onder genot van een vers gezette kop thee..succes!
Leuk.
Website wel gevonden,maar van Bommelstein geen spoor…..
De wereld van ‘kartonnen bouwplaten’. Daar blijkt een wereld achter te zitten ….! Bijzonder!
Presentator en organisator van het symposium Martin Oosterheert brengt zijn ouders Pim en Marian Oosterheert voor het voetlicht, geflankeerd door de bestuursleden van Stichting Museum de Bommelzolder. Een klein maar fijn museum dat bruist van bezigheden rond Toonders taal en tekenwerk. ... Bekijk meerZie minder
Ondernemer Edwin Bomers doet in woord en beeld op voortvarende wijze uit de doeken wat de plannen zijn met de Bommelwereld in Groenlo; hier zal ook de collectie van de Bommelzolder een plaats krijgen. ... Bekijk meerZie minder
Robin Lutz interviewt Hans Matla en Irwin Toonder, onder andere over wonen en werken in Ierland. ... Bekijk meerZie minder
Mooi moment van het alweer voorbije Bommelzolder-symposium: Herman Pley aan het woord. ... Bekijk meerZie minder
Inderdaad, lees ook zijn boek: Met een scheef oog. Zeer onderhoudend, geestig en herkenbaar!
Een glansrijk en inspirerend verhaal!
De Bommelzolder En, is de tekst ergens na te lezen?
Zeker! Nou nog z’n bijdrage in tekst ergens om na te lezen. 🤔
Bij de viering van 25 jaar Bommelzolder op 11 juni 2023 is aan twee kleinkinderen van Toonder het jubileumboek ‘Was getekend Marten en Phiny’ aangeboden.
Dit prachtige boek bevat een compleet overzicht van de illustraties en boekomslagtekeningen die Phiny en Marten hebben gemaakt ten behoeve van vooral kinderboeken.
Het is een belangrijke uitgave omdat hiermee voor altijd dit deel van het werk van Toonder en zijn vrouw voor een groot publiek zichtbaar blijft voor het in de krochten van allerlei archieven verdwijnt.
Het boek is verkrijgbaar door bestelling bij Museum de Bommelzolder en bij Uitgeverij Cliché.
De prijs bedraagt € 32,50 incl. verzendkosten.
... Bekijk meerZie minder
Heuglijke tijdingen!
Heeft u zich al aangemeld…?
... Bekijk meerZie minder

mailchi.mp
Twee jaar geleden werd bekend dat in Groenlo Bommelwereld zou verrijzen; een indoor-dagattractie op het terrein van Marveld Recreatie. Dat een dergelijk project niet zomaar gerealiseerd is blijkt uit...Een blik op Bommelwereld. Ach ja, het is goed om even stil te staan bij de toekomst. ... Bekijk meerZie minder
Met uw welnemen.
Hoe hoogstaand een heer ook mag wezen, soms valt zelfs hij ten prooi aan het lot dat doorgaans lieden van minder allooi treft: te worden opgebracht.
Maar beter ingevoerde lezertjes weten wel, dat de rollen spoedig weer kunnen worden omgedraaid!
... Bekijk meerZie minder
Zie ik daar op het uithangbord een aanprijzing voor B(ier) van de BBB?
Een adembenemende inhaalactie van Heer Ollie, waar menige Max nog een puntje aan kan zuigen, als iemand begrijpt wat wij bedoelen.
(Uit: De Pier-race)
... Bekijk meerZie minder
Energiecrisis, klimaatcrisis, miljardairscrisis: wees eerlijk, bezorgde lezertjes, we waren gewaarschuwd.
(Uit: De bovenbazen)
... Bekijk meerZie minder
Een heer schrijft geschiedenis. ... Bekijk meerZie minder

Tom Poes, een klassieker sinds 1941 | Historiek
historiek.net
Tom Poes was vanaf het allereerste begin in 1941 een doorslaand succes, zodat al spoedig de eerste ‘merchandise’ verscheen, waaronder puzzels en uit triplex gezaagde beschilderde figuren.Ook in de Bommelsaga is de Geheimzinnige Ballon geen onbekend fenomeen. Professor Prlwytzkofsky zoekt de verklaring echter niet in China. ... Bekijk meerZie minder
Hebt u hem al binnen…?
HET JUBILEUMNUMMER!
Met… onder andere… De Wilde Wagen, Overgehaalde landkrabben, Rookworst in plakjes, en: nieuws over het 25-jarig jubileum.
Wij groeten onze gulle donateurs met een hartelijk TOT ZIENS!
... Bekijk meerZie minder
Lag gisteren in de brievenbus
Erg leuk.
Op 7 januari was Pim Oosterheert te gast bij Spijkers met Koppen op Radio 2. Heeft u het gemist? Luister en kijk het terug op: www.nporadio2.nl/fragmenten/spijkers-met-koppen/5e86366a-5018-4602-b135-6cf186d09475/2023-01-07-d... ... Bekijk meerZie minder
Wat een leuk interview!
Let op nu: zaterdag 7 januari op Radio 2, is de Bommelzolder weer eens onderwerp van gesprek, ditmaal in het programma Spijkers met koppen!
Luistert allen. Het wel en wee van een heer mag ons niet onberoerd laten, zeg nu zelf!
... Bekijk meerZie minder
Lezertjes opgelet. Kijk mee naar deze uitzending van Omroep Gelderland, waarin Pim Oosterheert vooruitkijkt naar de komst van Bommelwereld in Groenlo!
... Bekijk meerZie minder

'Bovenbaas' blij met Bommel-attractie Groenlo: ‘Het wordt vast heel mooi’
www.gld.nl
Met de stripverhalen van Tom Poes en Olivier B. Bommel groeiden hele generaties op. De striphelden krijgen een eigen attractiepark, want dit voorjaar start de bouw van Bommelwereld aan de rand van Gro...
Heeft u uw nieuwjaarskaarten wel tijdig verstuurd, lieve lezertjes?
En krijgt u nog weleens een pakje tabak voor uw verjaardag?
De Bommelzolder wenst u alvast een heerlijk besluit van 2022!
... Bekijk meerZie minder
Goede jaarwisseling en een voorspoedig, gezond 2023 gewenst!!.
Heer Bommel blijft weinig bespaard. Zelfs zijn zitvlak moet het soms danig ontgelden, bijvoorbeeld door een welgemikte kwinkslag, wat hier treffend in beeld is gebracht. ... Bekijk meerZie minder
Hahaha... En dat met mijn teer gestel... 😄
In deze sloerige tijden breekt menigeen zich het hoofd over de toekomst. “Wat kunnen we doen?” klinkt het wanhopig in menige wandelgang.
Heer Bommel geeft de gouden tip.
... Bekijk meerZie minder
Gelijkheid, inspraak en vrijheid van meningsuiting waren in de jaren ‘70 veelbesproken democratische verworvenheden. In de Bommelsaga gaf Toonder aan deze verschijnselen zeker ook aandacht - en niet zonder ironie. ... Bekijk meerZie minder
De steen van Marten Toonder uit de Walk of Fame, geschonken door de Gemeente Rotterdam aan Museum de Bommelzolder, heeft een plaats gekregen in ons museum.
Echter de steen was zwaar beschadigd en een restauratie was nodig. Dat is nu gebeurd. De steen ziet er prachtig uit. De steen staat nu op het erf van museum de Bommelzolder.
Wie weet kan dit kunstwerk te zijner tijd ingemetseld worden in de muur van slot Bommelstein, dat gebouwd wordt in het recreatiepark ‘de Bommelwereld’ te Groenlo en over enkele jaren wordt geopend.
... Bekijk meerZie minder
Heer Ollie! Een vogeltje floot zojuist een mooi nieuwtje in het rond! ... Bekijk meerZie minder
Een heer voelt zich in deze bosrijke omgeving als een vis in zijn knollentuin, wat jij jonge vriend? ... Bekijk meerZie minder
This content isn't available right now
When this happens, it's usually because the owner only shared it with a small group of people, changed who can see it or it's been deleted.Van harte welkom, zie voor openingstijden www.musemlunteren.nl
Wanneer gaan we Menno van der Reijden?
De Bommelzolder is blij te kunnen meewerken aan een mooie expositie over Marten Toonder in Lunteren. Tijdens de opening op 28 mei zijn er bijdragen van Irwin Toonder en Pim Oosterheert. Aanbevolen!
museumlunteren.nl/2022/04/06/binnenkort-te-zien-marten-toonder/
... Bekijk meerZie minder

Binnenkort te zien: Marten Toonder – Museum Lunteren
museumlunteren.nl
Vol trots biedt Museum Lunteren een podium aan een van de grootste schrijvers van Nederland: Marten Toonder. Geestelijk vader van Olivier B. Bommel en Tom Poes, en vele andere onvergetelijke personage...Daar maar eens gaan kijken Menno van der Reijden!😜
Men wist nog niet wat hij in zich had… ... Bekijk meerZie minder
This content isn't available right now
When this happens, it's usually because the owner only shared it with a small group of people, changed who can see it or it's been deleted.Dat had ik zelf niet beter gezegd kunnen hebben, als iemand begrijpt wat ik bedoel. ... Bekijk meerZie minder
This content isn't available right now
When this happens, it's usually because the owner only shared it with a small group of people, changed who can see it or it's been deleted.
De gemeente Rotterdam schonk aan Museum de Bommelzolder de tegel van Marten Toonder die deel uitmaakte van de Walk of Fame van beroemde Rotterdammers.
De gehele ‘straat’ met tegels werd opgeheven en de tegels kregen een plaats elders. Dat deze tegel thuishoort in ons museum is vanzelfsprekend. Dank aan de gemeente Rotterdam. Enige restauratie is wel nodig; daar zullen we dan ook zorgvuldig aan werken.
... Bekijk meerZie minder
Veel kleine musea verpieteren, schijnt het. Gelukkig heeft de Bommelzolder alle crises goed doorstaan, dankzij de steun van vele trouwe donateurs, vertelde eigenaar Pim Oosterheert gisteren op RTL4.
Kom (nog) eens langs, waarde liefhebber. Nergens vindt men zoveel Bommel per vierkante meter!
... Bekijk meerZie minder
Ik kom zeker nog een keer langs, misschien nog wel een paar keer ook. Mijn eerste bezoek afgelopen maand was memorabel!
Hedenavond op RTL4 een reportage over… DE BOMMELZOLDER!
Kijker J., hoofd domesticaal management te R., beveelt deze uitzending aan:
“Het werd tijd voor een verantwoord programma op de vaderlandse beeldbuis over deze hoogstaande instelling, als men mij toestaat. In ons beroep dreigt voortdurend uitputting door zware arbeidsomstandigheden; dan is enige amusante verstrooiing op zolder toch wel het minste wat men ons kan gunnen, als ik zo vrij mag zijn.”
De uitzending begint hedenavond om 18.15 uur, de liefhebber zij hiermede gewaarschuwd deze niet te verzuimen en het toestel tijdig in te schakelen.
... Bekijk meerZie minder
Een ragfijn relaas van zolderheer Pim Oosterheert over de nood der tijden voor ons klein museum, die gelukkig wordt getemperd door een trouw bestand van donateurs, volgers en lezers van ons magazijn Fijne Trillingen. En met mooie vooruitzichten op een tweede leven in de Achterhoek…
Goed te weten Pim, ik ga kijken!!
Pim en Marjan,ik ga vast kijken.
Leuk om te zien.
Binnenkort komen we langs... 🙂
Waarde heren mogen zichzelf ook weleens feliciteren. ... Bekijk meerZie minder
Hoe heette die film van bommel ook alweer met dat draakje zwelgje.
Timeline photosCitaat van de week:
‘U moet mij verschonen, heer Olivier,’ mompelde de bediende Joost met ongespoelde stem. ‘Ik ben zo vrij geweest een blik in het ochtendblad te slaan, voordat ik mij voor de dag gereedmaakte. En toen ben ik maar weer naar bed gegaan.’ (uit: De astromanen)
... Bekijk meerZie minder
Wel vaker krijgen wij Bommelknipsels aangeboden, vaak van familie van een overleden vader of grootvader.
Maar deze verzameling is echt van grote schoonheid: 75 Bommelverhalen uit de krant geknipt en als prachtige boekjes verzorgd, zelfs met goudopdruk op de omslag.
Als eerbetoon aan de honderden (en misschien wel duizenden) die in het verleden de bommelverhalen hebben uitgeknipt en bewaard moet deze verzameling een plaatsje krijgen in Museum de Bommelzolder.
... Bekijk meerZie minder
Hoe mooi gezegd😊
Neemt u ook bommel boeken aan? Ik heb er 39, maar wil wel dat ze goed terechtkomen.
Zo hé!
dat is zeker een losgetrild inzicht
Nog maar weer eens een voorbeeld van een heerlijk contrast tussen tekst en tekening - en óók dat tussen opvoeden-oude-stijl versus de verantwoorde zielkundige procesbegeleiding die ons kroost heden ten dage toekomt. ... Bekijk meerZie minder
Het bestuur en medewerkers van Marten Toonder-museum
De Bommelzolder wensen u gezellige kerstdagen en een prachtig en gezond 2022!
... Bekijk meerZie minder
Leuk!
Bent u al genormaliseerd, lief lezertje? ... Bekijk meerZie minder
Dit "lieve" lezertje zal eens meer een oplettend lezertje worden zodat ik er antwoord op kan gaan geven
Gerijpte lezertjes van de Bommelsaga worden oplettend genoemd omdat ze gespitst zijn op de onderkoelde humor van Tovenaar Toonder die argeloze lieden licht ontgaat. ... Bekijk meerZie minder
Bommel en nadenken. Dan moet je oppassen als oplettend lezertje want dan komt er weer een spannend verhaal aan 😊
Het kan een heksentoer zijn om kwajongens in het gareel te krijgen. Dan moet Neppa Kornoelje eraan te pas komen met haar grijze kunsten. ... Bekijk meerZie minder
Even schrikken van die voorplaat! “Schieten is oogluikend toegestaan.”Het boek 'Marten Toonder en SF' is vanaf vrijdag verkrijgbaar bij stripwinkels.
Het is niet alleen heel mooi, maar ook interessant voor zowel Toonderliefhebbers als stripliefhebbers met een zwak voor science-fiction.
... Bekijk meerZie minder
Museum de Bommelzolder heeft gekregen een roestvrij stalen handtekening van Marten Toonder, die nu prijkt boven de ingang van het museum.
Ruwe stormen mogen woeden, maar de naam van Marten Toonder zal weer en wind doorstaan tot in lengte van dagen.
Pim Oosterheert
... Bekijk meerZie minder
"Ruwe stormen mogen woeden", wat geloofsachtig. Pi,m!
👍
Ondanks de bekende uitspraak van Heer Bommel: “Geld speelt geen rol”, weten trouwe lezertjes wel dat minder grootmoedige figuren uit de Bommelsaga maar al te veel belang hechten aan het slijk der aarde - en dat Hocus Pas daarvan arglistig gebruik kan maken… ... Bekijk meerZie minder
Dat zei Freek de Jonge al op een andere manier!
Een bolderend schabroel!
Lezertjes, laten we hopen dat onze Max zich geen pedaalslak of smoorkleppen heeft laten aansmeren. Zo niet, dan kan de Siddewierbokaal hem bijna niet ontgaan…
Uit: Marten Toonder, Tom Poes en de Pier-race (1948-1949)
... Bekijk meerZie minder
… wie wordt de winnaar????
De trilogie is af! Het laatste deel wordt ten doop gehouden op de MTVC-dag op kasteel Kannenburch in Vaassen. ... Bekijk meerZie minder
Alle lof voor Paul Verhaak, Jack Didden en Erik Können voor hun Labberdaanse arbeid!
Een ongelooflijke prestatie van Erik, Jack en Paul. Klasse!
Ontmoet OBB in een ambiance met heerwaarde.
www.glk.nl/landschappen-kastelen/activiteiten-excursies/details/bommeldag
... Bekijk meerZie minder

twitter.com
“Ontmoet Ollie B. Bommel en Tom Poes op kasteel Cannenburch. Op zondag 5 september 2021 organiseert de MTVC vanaf 10:00 tot 16:00 een heer Bommel en Tom Poes beurs, op het voorplein van kasteel Cann...
Dat ik op bijgevoegde foto pontificaal naast dit mozaïek van heer Bommel sta, is niet uit ijdelheid, maar om te tonen hoe groot dit beeld is. Dit mozaïek sierde de gevel van de basisschool Bommelstein in Nieuw Vennep. Het beeld is gemaakt door de leerlingen van deze school bij het 10-jarig jubileum
Door een fusie werd de naam van de school gewijzigd in ‘De Wikkeling’, zodat het beeld van de gevel werd verwijderd en nu is geschonken aan Museum de Bommelzolder.
De originele tekening waarnaar dit mozaïek is gemaakt vindt u op het bestelformuli8er van uitgeverij Panda uit 1989, als introductie voor de uitgave van 40 delen tellende serie van de ’Volledige Werken van de dagbladpublicaties’. Zie bijgevoegde foto.
Het mozaïek is voorlopig opgeslagen, want Museum de Bommelzolder heeft niet de ruimte om het te exposeren. Maar als over enkele jaren het recreatiepark ‘Bommelwereld’ in Groenlo is geopend zal het daar een prominente plaats krijgen.
Hartelijk dank aan het personeel van basisschool ’De Wikkeling’ die ons dit mooie beeld heeft geschonken.
... Bekijk meerZie minder
Leuke foto! Inderdaad een groot mozaïek...erg mooi!
Hoe kun je ooit als basisschool afstappen van zo’n mooie naam....jammer hoor...
Heer Olivier B.Bommel valt niet heel erg uit de toon
Erg mooi. Zou het niet goed op de gevel staan?
Een prachtige voortzetting van een nieuw begin!
Wat leuk Pim!!
Leuk! Je staat er goed op!
Een nieuwe aanwinst voor de Bommelzolder!
Deze zeldzame button is verspreid in de jaren 80, toen de koude oorlog op een hoogtepunt was. De bewapeningswedloop tussen de NAVO en het Warschaupact leidde in Nederland tot hevige protesten zoals de grote vredesdemonstraties in 1981 (Amsterdam) en 1983 (Den Haag), georganiseerd door ‘Komitee Kruisraketten Nee’ en het IKV (Interkerkelijk vredesberaad).
Ook onze heer van stand gaf blijk van zijn opvattingen, getuige deze button.
... Bekijk meerZie minder
Toch zien we Heer Bommel af en toe in een politieke rol; bijvoorbeeld als voorzitter van de BOH, de Bond van Opstandige Heren. Een niet zo pacifistisch gezelschap overigens.
Gaaf, zelf gedemonstreerd maar nog minder begaan met heer Bommel. Met de kennis van nu had deze button graag willen dragen.
Vast illigaal gebruikt .Als Heer van Stand doe ik niet aan politiek
Ook de hooggeleerde maar onbetrouwbare prof. Sickbock is zich zeer wel bewust van het kwetsbare evenwicht der natuurkrachten, maar dat weerhoudt hem zelden van ongure experimenten. ... Bekijk meerZie minder
Bij Toonder weet je soms niet wat je ziet. Als lezertje moet je steeds oplettend blijven. ... Bekijk meerZie minder
Ook Toonder ging daar van uit. Het laatste krantenverhaal sloot hii dan ook af met te zeggen dat: Oplettende lezertjes het wel in de gaten zouden hebben dat het nu afgelopen was met de verhalen
Marten Toonder (Rotterdam, 2 mei 1912 – Laren, 27 juli 2005) ... Bekijk meerZie minder