Het jeugdwerk van Toonder omvat verschillende strips, zoals Bram Ibrahim, Don Sombrero, Japie Makreel, Tobias, Thijs IJs, enz. Maar Toonder beschouwt dit werk als jeugdzonden.
Na de oorlog ontwikkelt hij echter, naast de Bommelstrips, een aantal succesvolle strips: Panda, Kappie en Koning Hollewijn.
Deze strips worden grotendeels door medewerkers van de Toonder Studio’s geproduceerd, maar Toonder heeft zijn invloed erop lange tijd laten gelden. Panda verschijnt van 1946 t/m 1988 in verschillende dagbladen, zoals in de Haagsche Courant. Er verschijnen totaal 185 Pandaverhalen. Vele, maar niet alle verhalen zijn in boekvorm uitgekomen.
Kappie verschijnt van 1945 t/m 1972 in verschillende dagbladen, zoals ‘Het Vaderland’. Er zijn totaal 141 Kappie-verhalen.
Vele, maar niet alle verhalen zijn in boekvorm uitgekomen. Koning Hollewijn verschijnt van 1954 t/m 1971 in de Telegraaf en Courant Het Nieuws van de Dag. Er zijn 73 Hollewijn-verhalen. Alle verhalen van koning Hollewijn zijn in boekvorm uitgekomen.